Yayınlanma Tarihi: 09 Mart 2016 Çarşamba

Sahte e-Postalardan Gelen Virüslere Dikkat

Son zamanlarda e-posta taklitçiliği ile kurumumuza ait “@hitit.edu.tr” uzantılı maillere ve diğer mail adreslerine sahte mailler atılmak suretiyle kullanıcılara yönelik kimlik hırsızlığı, verilerin şifrelenmesi ve bilgisayarlara virüs bulaşması gibi durumların ortaya çıktığı görülmektedir. Bu gibi olumsuz duruma maruz kalmamak için tüm akademik ve idari personelimizin e-postalarına gelen maillerin güvenilir bir adresten gelip gelmediğini kontrol etmeleri son derece önem arz etmektedir.

Bir e-postanın sahte bir hesaptan gelip gelmediği şu adımlar izlenerek anlaşılabilir: 

Adım 1: Kontrol edilmek istenen mail tıklanarak mail detayları görüntülenir.




Adım 2:  Açılan pencereden resimde işaretlenmiş olan kısım “ileti ayrıntıları”  seçilir ve ileti ayrıntılarından e-postanın gönderildiği ip adresi ve e-posta “@” işaretinden sonraki domain kısmı kontrol edilir.


Gelen e-posta domain bilgisi ileti ayrıntıları penceresi ilk satırından kontrol edilir. Örneğin aşağıdaki şekilde gelen mailin “hitit.edu.tr” domainine ait bir e-posta adresinden geldiği anlaşılmaktadır. “hitit.edu.tr” domainine ait olmayan e-posta adreslerinde bu kısım farklı olacaktır. Bu sayede gelen maillerin gerçek bir “hitit.edu.tr “  domainine ait mail olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Domain ismi farklı olan e-postalar üzerinde işlem yapılmadan mail kutusundan silinerek temizlenmelidir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube