Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2016 Perşembe

YÖKSİS Veri Güncellemesi Hakkında

Üniversitemizin Değerli Öğretim Elemanları,

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Bilgi Sistemi (YÖKSİS), Yükseköğretim Kurumlarının alt birim, akademik ve idari personel, öğrenci, akademik personel özgeçmişleri ve farklı birçok bilginin tutulduğu merkezi bir veri tabanıdır.

Üniversitelerde, doçentlik jürilerinin tespiti, kadro işlemleri, öğretim elemanı kadro ilanları, yurt içi-dışı görevlendirmeler, ÖYP’ye ilişkin talepler, yabancı uyruklu öğretim elemanı, bölüm, Anabilim Dalı vb. açılması, Fakülte, Yüksekokul, Konservatuar, Meslek Yüksekokulu kurulması, Uygulama ve Araştırma Merkezi açılması, bölüm ve programlara bir sonraki yıl alınacak öğrenci kontenjanlarının belirlenmesi, lisansüstü program açılması ve öğrenci aktarımı ve akademik teşvik puanlaması konuları başta olmak üzere üniversitelerle ilgili pek çok konuda YÖKSİS sistemindeki bilgiler esas alınmaktadır. 

Öğretim elemanlarımız tarafından özgeçmiş ve akademik faaliyet bilgilerinin sisteme düzenli olarak girilmesi Akademisyenlerimiz ve Üniversitemiz ile ilgili kararların zamanında ve doğru bir şekilde alınabilmesi ve aksaklıkların oluşmaması açısından büyük önem arz etmekte olup bu konuya gösterilecek ilgi ve duyarlılık için teşekkür ederiz.            

http://yoksis.yok.gov.tr


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube