Yayınlanma Tarihi: 21 Ağustos 2016 Pazar

Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Başvuruları İçin Yarın Son Gün

2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler için devam etmekte olan başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23:59 da sona erecektir. Öğrenciler başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerdir.

Başvuru için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekmektedir.

Başvuru sırasında 2016-ÖSYS ile örgün bir yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM;  30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı öğrencilerin ise ARASINIF kutucuğunu işaretlemesi gerekmektedir.

Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecektir.

Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi “Başvuru Kılavuzu”nda yer almaktadır. Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebileceklerdir.

Başvurunuzu yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları mutlaka okuyunuz.

YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER

Örgün Eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmayan öğrenciler,

Daha önce kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “ Süresiz çıkarma cezası” alan öğrenciler,

En az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışan veya sürekli geliri olan öğrenciler (Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar hariç),

Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunan öğrenciler,

Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

İlk defa Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, ilk defa lisansüstü programlara katılacak öğrenciler, 2016-2017 öğretim döneminde eğitim almaya başlayacak yatay ve dikey geçiş öğrencileri, Kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, daha sonra Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde Kurum internet sayfasından başvuracaklardır.

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılmaktadır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde yurda yerleştirmeniz yapılmayacak olup, kayıt olmanız halinde ise yurtla ilişiğiniz kesilecektir.

- Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyin, konuyu tam olarak kavradıktan sonra ilgili alanı cevaplayınız.

- Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engeller.

- Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.

- Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirlerini tam ve doğru olarak yazınız.

Başvuruda bulunduktan sonra gerekmesi halinde, başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

-Önceliği olanlar için öncelik belgesi

-Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

-Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

-Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu (Yurttan temin edilecektir)

-18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

-Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)