Yayınlanma Tarihi: 04 Ocak 2017 Çarşamba

2017 ÖSYS Kılavuzu Yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nu yayımladı. Kılavuzda başvuru, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve yerleştirme işlemlerine yönelik açıklamalar yer almaktadır. 2017 ÖSYS’de önceki yıllardan farklı olarak, tüm öğretmenlik programlarına LYS Puanı ile 240000 başarı sırası barajının uygulanması, İlahiyat fakültelerine LYS sınavı ile TS-1 puan türünden öğrenci alınması, Sınavsız Geçiş’in kaldırılması ve bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarının aynı alanda önlisans programlarına yerleşmelerinde OBP puanının 0,06’sı kadar ek puan verilmesi gibi önemli değişiklikler bulunmaktadır. ÖSYM’nin resmi web sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir.
  • Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
  • LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır.
  • LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır.
  • Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır.
  • Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenmiştir.
  • Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır.


2017 ÖSYS Kılavuzu için tıklayınız


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube