Yayınlanma Tarihi: 05 Ekim 2017 Perşembe

Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrenciler İçin Yurt Başvuruları Başladı

Ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri, burslu olmayan yabancı uyruklu öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuruları başladı.

30 Haziran 2017 tarihinden sonra yatay/dikey geçiş yapan, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğrenim programına yerleşen öğrenciler, sağlık lisans tamamlama öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuruları yine e-Devlet üzerinden alınacak. Başvurular 8 Ekim saat 23:59’a kadar yapılabilecektir.

Ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları da yine aynı tarihler arasında http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden alınacaktır. 

Öğrenim bilgilerinin YÖK bilgi sisteminden alınması sebebiyle öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Okul/bölüm bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekmektedir. 

KYK, Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK, haftanın yedi günü 24 saati hizmet vermektedir.

Yurt için başvuran öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşu nezdinde araştırılacak olup başvuru sonuçları ilerleyen günlerde kurumsal internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ve kurumsal sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Başvuru yapmak için tıklayınız.

İlgililere önemle duyurulur.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube