Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2017 Pazartesi

Rektörümüzün “14 Mart Tıp Bayramı” Mesajı

Tıp Bayramı; her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı ve bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaştığı noktadır. Sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında en büyük görev ise hekimlerimize düşmektedir. 

İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan hekimlik, önemini hiçbir dönemde kaybetmemiş ve özellikle Türk toplumunda kutsal bir meslek olarak kabul görmektedir. 

Sağlıklı bir toplum yaratabilmek uğruna vatandaşlarımıza gece gündüz demeden hizmet vermeyi, meslek icabı karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen, mesleklerini özveriyle devam ettirmeyi ve her türlü sağlık mücadelesini olabildiğince çabuk ve geniş bir biçimde sürdürmeyi kendilerine ilke edinmiş, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı en samimi duygularımla kutluyor sağlığın korunması ve geliştirilmesi adına yapacakları tüm çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. 


     Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                    

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube