Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2018 Cuma

Rektörümüzün 18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Zaferini Kutlama Mesajı

Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin yeniden diriliş destanıdır. Dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesi olan 103. yıl dönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkânsızın başarıldığı tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 

Çanakkale Deniz Zaferi’yle 18 Mart 1915 tarihinde elde edilen başarı, tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok edilmek istenilen Milletimiz, tarih sahnesinde yerini sapasağlam koruyacağını ve bütün varlığıyla Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 

Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz, kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiştir.

Milli Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’yle, Milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini ve kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşı’nda düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir.

Çanakkale,  geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte Millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. Bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu kahramanlık destanının altında güçlü bir imanla yoğrulmuş milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük millet olma şuuru yatmaktadır.

Çanakkale hatırası, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ışık tutmaya devam edecektir. Üzerinde özgürce yaşadığımız, vatan kıldığımız bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan onur abidesi şehitlerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Onlar milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Bu başarı, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “Tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır.” Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk Milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır.

Bugün, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda, bizlere düşen görev her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 103 yıl önceki aynı kararlılıkla korumaktır.

Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin  103. yıl dönümünü kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bütün istiklal kahramanlarımızın mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.


Prof. Dr. Reha Metin Alkan
Rektör               


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube