Yayınlanma Tarihi: 06 Ocak 2019 Pazar

Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Üniversitemiz Spor Salonunda Gerçekleştirilecek

Çorum Belediyesi ev sahipliğinde ilimizde gerçekleştirilecek olan Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Üniversitemiz 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde düzenlenecektir.

Şampiyona; Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçilerimizin de aralarında bulunduğu 500’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecektir. Organizasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ülkemizde ata sporumuz olan güreşin ayrı bir yerinin olduğunu ifade ederek Tevfik Kış ve Nazmi Avluca gibi dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarmış Çorum’da güreş sporunun ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Güreşe büyük önem veren Üniversitemizin 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonaları gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığının altını çizen Rektörümüz, “Ulusal ve uluslararası her türlü kapalı spor müsabakalarının gerçekleştirilebileceği fiziki altyapıya sahip bir salonu Üniversitemize ve ilimize sunmak bizler için gurur kaynağıdır. Bu şampiyonanın da başarı ile tamamlanmasına olan inancım tamdır. Katılımcıların hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü