Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2019 Pazar

Öğretim Elemanlarımıza Yönelik MATLAB Eğitimi Verilecektir

Matrix Laboratory (MATLAB) kelimelerinden türetilmiş bir teknik programlama dili olan MATLAB, hemen her mühendislik alanında kullanılmaktadır. Program sayesinde pek çok problem rahatlıkla çözülebilmektedir.

Çeşitli uygulamaların geliştirilebildiği MATLAB ürün ailesi günümüzde havacılık, savunma, otomotiv, endüstriyel aygıtlar, süreç denetimi gibi uygulama alanlarındaki gömülü kontrol sistemleri tasarımında yoğunlukla kullanılmaktadır. Yerli yazılımını yapabilmenin öneminin arttığı günümüzde, bilimsel çalışmalarda problemlerin çözümünde yeni yöntemlerin kullanılması daha da önemli hale gelmiştir. Sayısı 1.000’i aşan matematiksel, istatistiksel ve mühendislik fonksiyonları ile MATLAB, kullanıcıya yüksek başarılı sayısal analiz ortamı sağlamaktadır. Etkileşimli grafiksel yetenekleri sayesinde çizimler, resimler, yüzeysel ve hacimsel gösterimler bu ortamı daha da verimli hale getirmektedir. 

Konunun önemine binaen, HİTİTSEM tarafından talep eden Üniversitemiz akademik personeline 02-03 ve 09-10 Mart 2019 tarihlerinde (Cumartesi, Pazar) saat 14:00-17:00 arasında HİTİTSEM Bilgisayar Laboratuvarında Öğr. Gör. Ramazan Baykal tarafından temel düzey MATLAB eğitimi verilecektir. Ücretsiz verilecek eğitim grubu 14 kişi ile sınırlı olup, katılımcılar kayıt sırasına göre belirlenecektir. Kontenjandan fazla talep olması durumunda eğitim sonraki haftalarda tekrar edilebilecek olup, eğitim sonunda katılımcılara HİTİTSEM onaylı "Katılım Belgesi" verilecektir. 

Tüm akademik personelimize önemle duyurulur.

Kayıt olmak için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube