Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba

Uluslararası Horasan’dan Anadolu’ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi Sempozyumu 2-4 Ekim 2020 Tarihlerinde Düzenlenecek

Uzun süredir hazırlıkları devam eden “Uluslararası Horasan’dan Anadolu’ya İrfan Geleneği: Elvan Çelebi Sempozyumu” 2-4 Ekim 2020 tarihlerinde Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekolu yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Türk siyasi, dinî, sosyal ve kültürel tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Elvan Çelebi ailesi ve zaviyesi, bilimsel bir platformda tartışılarak hem ulusal hem de uluslararası alanda kamuoyunun gündemine taşınacak; aynı zamanda Çorum ve Elvan Çelebi’nin inanç turizmi bakımından hak ettiği yeri almasında önemli bir adım atılmış olacaktır.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek olan sempozyuma 9 farklı ülke ve 53 değişik kurum ve kuruluştan, toplam 100 bilim insanı ve araştırmacı katılacak olup oturumlarda 91 bildiri sunulacaktır. 

Pandemi önlemleri doğrultusunda hazırlanan sempozyum programına göre katılımcılar sunumlarını telekonferans ve video sunum şeklinde de yapabileceklerdir. 2-3 Ekim tarihlerinde, üç ayrı salonda iki gün boyunca sürecek olan oturumlara bilim insanları, araştırmacılar, öğrenciler ve vatandaşlarımız Hitit Üniversitesi sosyal medya hesaplarından ve sempozyum reklam görsellerinden ilan edilecek linkler ve kare kodlar aracılığıyla rahatlıkla katılabilecek, sunumları izleyebileceklerdir.

Sempozyum programı http://www.elvancelebi2020.hitit.edu.tr/ adresinden erişime açılmıştır. İlgi duyan bütün vatandaşlarımız bu bilim şölenine davetlidir.  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube