Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2021 Cuma

YKS İkinci Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında YKS 2.EK yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri E-Devlet üzerinden 26-31 Ekim 2021, Yüz yüze kayıtlar ise 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Yüz yüze kayıt işlemini tercih eden adayların Üniversitemize bizzat başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.


E-Devlet Üzerinden Kayıt Tarihi: 26-31 Ekim 2021

Yüz Yüze Kayıt Tarihi: 26 Ekim – 01 Kasım 2021

Kayıt Yeri: Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey Kampüsü Merkez/ÇORUM


Kayıt İşlemi ve Sonrasında İstenen Belgeler

1- Ortaöğretim kurumlarından alınan Diploma veya Çıkış Belgesinin aslı.(Başarı Belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz),

2- YKS İkinci Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı),

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4- 4 adet 4x5 cm ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, adayı kolaylıkla tanınabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır),

5- Erkek adaylardan bakaya veya yoklama kaçağı olanlar, Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi (Fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair belge),

6- Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümüne yerleşen öğrenci adaylarımızın kayıt işlemleri için şahsen müracaat ederek tam teşekküllü hastaneden sağlık kurulu raporu ve adli sicil kayıt örneği getirmeleri gerekmektedir.

7- Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne yerleşen öğrenci adaylarımızın kayıt işlemleri için şahsen müracaat etmeleri ve bu programa kayıt olmak için Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin itfaiye erliğine atanma şartlarındaki (Madde 15) sağlık koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Adayların ayrıca atanmaya ilişkin koşulları incelemelerinde de yarar görülmektedir. (Tam teşekküllü hastaneden sağlık kurulu raporu getirilmesi gerekmektedir.)


Kayıtla İlgili Önemli Notlar

1- Yüz yüze kayıt işlemleri, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey kampüsü Çorum adresinde yapılacaktır. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2- Posta ile kayıt yapılmaz.

3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayanlar herhangi bir hak talep edemezler.

4- Elektronik ortamda kaydını tamamlayan öğrencilerimizin ayrıca belge teslimi için Üniversitemiz kayıt merkezine bizzat gelmelerine gerek bulunmamaktadır.

5- Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.


Kayıt İşlemini Tamamlayan Öğrencilerimizin Yapması Gereken Diğer işlemler

1- İkinci öğretim programlarımıza yerleşen öğrencilerimizin okul numarası ile ücretlerini Halk Bankası şubelerine yatırmaları gerekmektedir.

2- Öğrencilerimizin derslere girebilmeleri için, Hitit Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği’nin Kayıt Yenileme (Madde-7) ve Derse Kaydolma Esasları (Madde-19)hükümleri çerçevesinde her dönem başında ders kayıtlanma işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt olan öğrencilerimizin, 26 Ekim – 05 Kasım 2021 tarihleri arasında Üniversitemiz otomasyon sistemine (ubys.hitit.edu.tr) giriş yaparak ders kayıt işlemlerini mutlaka yapmaları gerekmektedir. Ders kayıtlanma işlemini belirtilen süre içerinde doğru bir şekilde yapmayan öğrencilerimiz, ilgili döneme ait derslere ve sınavlara giremezler.


Hitit Üniversitesine yerleşen öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube