Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Kutlama Mesajı

Bugün, dünyada eşine az rastlanan bir inanç ve azimle kazandığımız büyük zaferin ardından demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırarak ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutluyoruz.

Kahraman Milletimiz, yeniden dirilişin simgesi olarak Cumhuriyetimiz ile 29 Ekim 1923'te şanlı tarihinden aldığı ruh ve güçle yeniden şahlanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, şüphesiz, milletimizin geleceği adına en büyük güvencedir. Büyük bir millet olma iradesiyle, çok ağır bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyet, hepimizin gözbebeğidir. Ecdadımızın bu mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere taşımak üzere Necip milletimizin her bir ferdi, dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılığa sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve bayrak uğruna şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilik mertebesiyle şereflenmiş bütün gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Saygılarımla…

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube