Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2021 Salı

Rektörümüzün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 83. yılında saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Bugün, tutsak edilmeye çalışılan mazlum bir milletin kurtuluşunun kahramanı, istiklal ve istikbal mücadelemizin ise yegâne esin kaynağı olan Atatürk’ü, anlamak ve ideallerini anlatmak açısından önemli bir fırsat günüdür. Atatürk’ün işaret ettiği “muasır medeniyetler” seviyesine ülkemizi yükseltecek kurumların başında eğitim sistemimiz ve üniversiteler bulunmaktadır. “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” diyen Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmak üzere, bize düşen görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Akademik alanda yürüttüğümüz çalışmalarla, ülkemizi layık olduğu seviyeye taşıma ve Aziz Milletimize daha iyi hizmet etme niyet ve gayreti içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hitit Üniversitesi camiası olarak 83 yıl önce ebediyete uğurladığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK