Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe

Rektörümüzün 18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Zaferini Kutlama Mesajı

Çanakkale Savaşı, Türk Milleti’nin dönemin en güçlü ordularına karşı, birlik ve beraberlik duygusu içinde kazandığı tarihin en büyük zaferlerinden biridir. 106. yıldönümünü gururla idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, istilâya karşı vatan savunmasının en abidevî örneği olarak tarihe geçmiş, coğrafyalarında bunalıma teslim olan diğer milletler için de ilham kaynağı olmuştur.

Vatanımızın bekası için Milletçe mücadele ettiğimiz bu savaş, Türk Milleti’nin işgale teslim olmayacağını yedi düvele net bir şekilde göstermiştir. Güçlü bir iman ile yoğrulmuş kahramanlık destanı, şüphesiz vatan sevgisinin ve bağımsızlık tutkusunun bir nişanesidir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.” diyerek ecdadımızın Çanakkale’de nasıl bir kutlu mücadele verdiğini dizelere dökmüştür. Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, bizlere düşen en büyük görev ise ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, İstiklal ve İstikbalimizi ilelebet muhafaza etmektir.

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve milli mücadelemizin yürekli kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.



   Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör                   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube