Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 101’inci yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Tarihimizde özel bir yeri bulunan 23 Nisan 1920, milli iradenin her türlü gücün üstünde olduğunun, millet iradesinin dışında hiçbir gücün, vesayetin tanınmayacağının ilanıdır. Milletimiz, milli iradeyi hâkim kılmak için nice badireler atlatarak, bu uğurda şehitler vermiş, aziz vatanımızı muhafaza ve müdafaa etmiştir. Bu tarihte kurulan ilk Meclis ile birlikte “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir." denilerek, yeni bir dönem başlamıştır. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünya çocuklarına bu özel günü bayram olarak armağan etmiş olmasının, Türkiye’nin geleceği çocuklarımıza, gençlerimize olan güvenini ve umudunu göstermesi bakımından da çok önemli olduğunu unutmayalım. Bizler demokrasimizi çocuklarımızla birlikte gelecek nesillere taşımaya, milli iradeyi güçlü kılmaya özel bir gayretle devam edeceğiz.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Covid-19 salgını nedeniyle, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı maalesef evlerimizde kutlamak zorunda kaldık. İçinden geçtiğimiz hassas dönem gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 101’inci yaşını coşkuyla ve yoğun katılım eşliğinde ifa edememenin burukluğunu yaşasak da yine de gururumuz tarifsizdir.

Bu vesileyle; Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101. yılını ve geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anar, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.


   Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör                 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube