Yayınlanma Tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi

Yüksek Lisans ve Doktora Programlarımıza Başvurular Başladı

2021-2022 eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılında Üniversitemiz lisansüstü programlarında eğitim görmek üzere yapacağınız başvurular bu kılavuzda belirtilen esaslara göre yapılacaktır. Lütfen, lisansüstü eğitime kabul edilmeniz durumunda tabi olacağınız Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümlerini okuyunuz. (Tıklayınız)

Başvuru ve kayıt işlemlerinizi hatasız tamamlayabilmeniz için ilan edilen kılavuzu dikkatle incelemeniz ve istenen belgeleri eksiksiz tamamlamanız bir hak kaybına uğramamanız açısından önemlidir.


I. BAŞVURU ŞEKLİ

Lisansüstü başvurular; https://ubys.hitit.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 adresinden yapılacaktır. Başvuru belgeleri sisteme sadece dijital olarak yüklenecek olup şahsen ya da posta/kargo yoluyla kabul edilmeyecektir.

a) Birden fazla programa başvuru alınmayacaktır.

b) Başvuruda asıl belgelerinden farklı puan beyanında bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacak, kesin kayıtları yapılmış olsa bile kayıtları iptal edilecektir.

c) Yabancı Uyruklu öğrencilerin başvuruları Uluslararası Ofis tarafından alınacaktır. (Tıklayınız.)

d) Bu Kılavuzda belirtilmemiş olan hususlar hakkında Hitit Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümleri uygulanır. (Tıklayınız.)


II. KONTENJANLAR ve ÖZEL ŞARTLAR

a) Doktora Programları için (Tıklayınız.)

b) Tezli Yüksek Lisans Programları için (Tıklayınız.)

c) Tezsiz Yüksek Lisans Programları için (Tıklayınız.)


III. MEZUNİYET DURUMU

a) Yüksek lisans programlarına başvurabilmek için adayların, özel koşullarda belirtilen lisans programından mezun olmaları gerekir. Başvuru tarihlerinden sonra bir lisans programından mezun olduğu tespit edilen adayların başvurusu geçersiz sayılacak, kesin kayıtları yapılmış olsa bile kayıtları iptal edilecektir.

b) Doktora programlarına başvurabilmek için adayların, özel koşullarda belirtilen yüksek lisans programından mezun olmaları gerekir. Başvuru tarihlerinden sonra bir yüksek lisans programından mezun olduğu tespit edilen adayların başvurusu geçersiz sayılacak, kesin kayıtları yapılmış olsa bile kayıtları iptal edilecektir

c) Yüksek Lisans ve lisans mezuniyeti yurt dışından alınmış ise Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilmiş olma şartı aranır.


IV- MEZUNİYET NOT ORTALAMASI (GANO)

Lisansüstü programlara öğrenci kabulünde yapılacak değerlendirmede; adayın not ortalaması 100’lük sisteme göre değerlendirilir. Mezuniyet not ortalamasının dönüşüm hesabında adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan alacağı onaylı transkript esas alınır. Transkript belgesinde not ortalaması 100’lük sisteme göre belirtilmemiş ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının dönüşüm tablosu kullanılır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının dönüşüm tablosu için (Tıklayınız.)

a) Transkript belgelerinde 4’lük ve 100’lük genel not ortalamasının (GANO) birlikte bulunduğu durumlarda ise 100’lük not ortalaması dikkate alınacaktır.


V- YABANCI DİL ve ALES PUANI

(Yabancı dil sınavlarından geçerlilik süresi belirtilmeyen KPDS, ÜDS, YDS, e-YDS ve YÖKDİL sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren geçerlilik süresi 5 yıldır)

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından alınan puanı ifade eder. Eşdeğerliği Kabul edilen yabancı dil sınavları için (Tıklayınız.)

1) Eğitim dili Türkçe olan tezli yüksek lisans programlarına başvuruda yabancı dil puanı şartı aranmaz.

2) Yabancı dil sınav geçerlik süresi sınava girdiği tarih itibari ile 5 yıl geçerlidir. (Tıklayınız.)

3) Doktora programları hariç, yüksek lisans programlarında yabancı dil şartı bulunmamaktadır

4) Akademik personel ve lisansüstü eğitim sınavı (ALES) sonucunun açılandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. (Tıklayınız.)


VI- DEĞERLENDİRME

1. Doktora değerlendirme kriterleri için (Tıklayınız)

2. Tezli Yüksek Lisans değerlendirme kriterleri için (Tıklayınız)

3. Tezsiz Yüksek Lisans değerlendirme kriterleri için (Tıklayınız)


NOT: Bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavlarına, ön değerlendirme sonucunda başvurusu kabul edilen adaylardan, belirlenen kontenjanlar dahilinde iki katı aday çağrılır.


VII- BAŞVURU TARİHİ, YERİ, DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN İLANI

(Tüm duyurular enstitümüz web sayfasında yapılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.)


BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

17 – 23 Ocak 2022 tarihleri arasında https://ubys.hitit.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 adresinden yapılacaktır.


SINAVA/MÜLAKATA ÇAĞRILACAK ADAYLARIN AÇIKLANMASI

26 Ocak 2022 Çarşamba günü Saat 17:00’da enstitümüz web sayfasında duyurulacaktır.


SINAV/MÜLAKAT GÜNÜ

31 Ocak – 01 Şubat 2022 tarihleri arasında anabilim dalı başkanlıklarının belirlediği günler içerisinde yapılır.


SONUÇLARIN İLANI

04 Şubat 2022 Cuma günü Saat 17:00’da enstitümüz web sayfasında duyurulacaktır.

VIII- KESİN KAYIT TARİHLERİ

Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları 07 – 11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Yeni Öğrencilerin Yedek Kayıtları 14 Şubat 2022 tarihinde yapılacak.

Kesin kayıt işlemleri hakkında enstitü web sayfasından bilgilendirme yapılacaktır.


IX- İLETİŞİM

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Web: lee.hitit.edu.tr

Başvuru sürecinde irtibat e-posta lee@hitit.edu.tr

İletişim Numaraları: 219 4051-4052 (Dahili: 4057-4058-4059-4060-4061) 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube