Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü Yürüyüşü


Hitit Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü Yürüyüşüne Katıldı


Hitit Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında Çorum Altı Nokta Körler Derneği tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılım sağladı.


Çorum Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelli bireylerin toplumsal yaşama eşit ve bağımsız katılımına dikkat çekmek, erişilebilirlik konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve engelsiz bir yaşamın önemini vurgulamak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.


Hitit Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engellerin azaltılması, erişilebilir çevre düzenlemelerinin yaygınlaştırılması ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiği mesajı verildi.


Engelsiz bir üniversite ve kapsayıcı bir toplum hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen etkinlik, engelli bireylerin haklarına yönelik farkındalığın artırılması ve herkes için erişilebilir yaşam alanlarının desteklenmesi açısından anlamlı bir buluşma oldu.


Hitit Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü, engelli bireylerin eğitimden sosyal yaşama kadar her alanda eşit fırsatlara erişimini destekleyen, kapsayıcı ve erişilebilir bir üniversite ortamının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.



Instagram
Erişilebilirlik

Metin Boyutu: