Hitit Üniversitesinde geliştirilen yerli glikoz sensörü TÜRKPATENT ISIF’26’da altın madalya kazandı
Hitit Üniversitesinde geliştirilen yerli glikoz sensörü, TÜRKPATENT ISIF’26 – 11. Uluslararası Buluş Fuarı’nda altın madalya kazanarak “En İyi 10 Buluş” arasında yer aldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) iş birliğiyle düzenlenen fuarda, 11 ülkeden 367 buluş uluslararası jüri tarafından değerlendirildi.
Hitit Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Faruk Gökmeşe ve Prof. Dr. Ebru Gökmeşe ile Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Büşra Cebeci tarafından geliştirilen “Kan Şekeri Ölçümünde Sarf Malzemesi Olarak Kullanılmak Üzere Seramik Nanolif Esaslı Elektrokimyasal Glikoz Sensörü Geliştirilmesi” başlıklı buluş, değerlendirmeler sonucunda altın madalyaya layık görüldü.