Üniversitemiz Antropoloji Kulübü ile Sualtı Topluluğu iş birliğinde, Öğr. Gör. Ömer Faruk Akmeşe’nin konuşmacı olarak katıldığı "Dijital Gözetleme ve Sosyal Medya: Özgürlük mü Esaret mi?" başlıklı konferans, 25 Aralık 2018 Salı günü saat 15:30’da Fen-Edebiyat Fakültesi Abdulkadir Ozulu Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Program, Sualtı Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Emre Demir’in konuşmasıyla başladı ve kulüplerin tanıtım videoları katılımcılara sunuldu.
Öğrencilerimiz ve akademik/idari personelimiz tarafından ilgiyle karşılanan konferansta sosyal medyanın hayatımızdaki yeri, kişisel bilgilerimizin nasıl bir veri tabanı oluşturduğu, sosyal medya platfomlarının nasıl kazanç sağladığı hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı ve Öğr. Gör. Ömer Faruk Akmeşe, geliştirilen teknoloji ile üretilen robotların insan hayatını nasıl etkileyeceği konusunda gelecek senaryolarına değindi.
Konuşma sonunda Antropoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tolga Çırak, Antropoloji Kulübü adına Öğr. Gör. Ömer Faruk Akmeşe’ye teşekkürlerini iletti ve kulübün hediyesini takdim etti.