Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Spor Bilimleri Fakültesinde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Spor Bilimleri Fakültesinde Otisium Çorum İli Aile Semineri ve Otizm Spor Eğitim Projesi kapsamında otizmli bireylerin ailelerine Otisium Program Kurucusu Erdal ATEŞin katılımı ve sunumlarıyla gerçekleşti.
Ailelere sporun amacı ve gelişiminden bahseden Ateş ailelere çocukların yaşamında yapılan çalışmaların hayatı boyunca karşılayacağı davranış bozukluklarını en aza indirmenin spor becerilerinden geçtiği aynı zamanda sporla beraber kasların güçlendiği, iskelet bozukluklarının düzeldiği ince motor- kaba motor gelişimini vurguladı. Yaşam ve temel becerilerine de değinen Ateş Ailelere bu tür seminerlerin aileler üzerinde olumlu etkiler bıraktığını ve daha bilinçli yaklaşım sağlandığını vurguladı.
Spor Bilimleri Fakültesin Dekanı Prof. Dr. Faruk YAMANER; "Özel gereksinimli bireylerimize Hitit Üniversitesi ailesi olarak her alanda ve her anlamda yanlarında olacağımızı bir kere daha ailelerimizin önünde dile getiriyorum. Bu seminerde bizlere tecrübelerini aktaran Erdal ATEŞe ve Seminerin yapılmasında ve Erdal Ateş ile bizi iletişime geçiren Emine Çelene çok teşekkürlerimi sunarım. Siz aileler, bu dünyanın en özel ailelerisiniz. Sizlere Üniversitesimizin, Fakültemizin kapılarını sonuna kadar açmak bizlerin görevidir. Bundan sonrada yine el ele vererek özel gereksinimli çocuklarımızın eğitimi, topluma kazandırılması ve toplumda aktif rol oynamaları için elimizden gelen gayreti göstermek için çalışmalara devam edeceğiz." dedi.