Yayınlanma Tarihi: 27 Ağustos 2013 Salı

Rektörümüz Akdeniz Karpaz Üniversitesi Türkiye Koordinatörleri İle Görüştü

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Türkiye Koordinatörleri Mehmet Macar ve Mustafa Yavuz’u makamında kabul etti. Görüşmeye Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Sevil Özkınalı da eşlik ettiler.

Yeni kurulan üniversitelerle işbirliği yapmak istediklerini ve bu çerçevede Hitit Üniversitesinin, Üniversiteleri için yüksek işbirliği potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Akdeniz Karpaz Üniversitesi Türkiye Koordinatörleri, Üniversitemiz eğitim birimlerimizle özel ortak lisansüstü program yürütme işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, Enstitülerimizin kısa zamanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek Üniversitemiz bünyesinde lisansüstü eğitim veren 2’si aktif olmak üzere toplam 3 Enstitümüzün bulunduğunu ve bunlardan Sosyal Bilimler Enstitüsünde 5’i doktora olmak üzere toplam 13 Program bulunduğunu, Fen Bilimleri Enstitümüzde de 1’i doktora olmak üzere toplam 6 Program bulunduğunu ifade etti.  

Üniversitemizin bugüne kadar çeşitli ülkelerde bulunan birçok üniversite ile ortak işbirliği protokolleri yaparak bilgi ve tecrübelerin karşılıklı değişimini sağlamaya çalıştığını dile getiren  Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi olarak eğitimin ulusallaşmasına çok önem verdiklerini ve bu kapsamda şu ana kadar 4 kıtada yer alan, 30 ülkede eğitim veren, 54 Üniversite ile anlaşma sağladığımızı belirterek KKTC’de de bu kapsamda çalışmalar başlatıldığını ve kısa bir süre önce KKTC-Lefkoşa’da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzalandığını ifade etti.

Üniversitemizin yasal mevzuat çerçevesinde tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürüterek her düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabileceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu çerçevede Akdeniz Karpaz Üniversitesi ile de ikili işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağını açıkladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube