Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2014 Salı

Rektörümüz Umut Radyo’da “Beyaz Mikrofon” Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Umut Radyo’da yayınlanan, yapımcılığını ve sunuculuğunu Meltem Çınar’ın yaptığı “Beyaz Mikrofon” adlı programa konuk oldu. Umut Radyo dinleyicilerine TEKNOKENT ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkan,  Teknokent ve Ar-Ge yatırımlarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Dünyadaki büyük gelişim ve değişimlerle birlikte üniversitelerde de değişimler yaşanması gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin artık eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte toplumla iç içe, topluma yarar sağlayan kurumlar olması gerektiğini vurguladı. Kamuoyu üniversitelerin sahip olduğu bilginin ürün ve hizmete dönüşünü görmek, akademik faaliyetlerinin sonuçlarını somut göstergelerle hissetmek istemektedir” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin ürettikleri bilim ve teknoloji ile ölçüldüğünü ifade ederek bu çerçevede de Ar-Ge yatırımlarının son derece önemli olduğunu ve ülkelerin kendi teknolojilerini üretmesinde ve ihraç etmesinde Ar-Ge yatırımlarının büyük bir rol üstlendiğini belirtti.

“İlk çıkan cep telefonu yarım kilo civarındaydı ya da ilk bilgisayar yaklaşık bir oda büyüklüğündeydi ancak yapılan Ar-Ge tabanlı çalışmalarla boyutu daha küçük, daha kapsamlı teknolojik cihazlar kullanabiliyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bunların dünyada gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaların somut göstergesi olduğunu ifade etti.

Üniversite sanayi işbirliği noktasında Teknokentlerin bir köprü vazifesi üstlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitelerdeki bilgi birikiminin sanayiye aktarılması, birbirine benzer şirketlerin bir araya getirilerek sinerji oluşturulması, Ar-Ge tabanlı çalışmaların yapılmasıyla birlikte firmaların ulusal/uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve Ar-Ge odaklı, yüksek kaliteli (nitelikli) teknik insanların istihdamı konularında da Teknokentlerin son derece önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, “Yakın zamanda faaliyete geçecek olan Teknokent’imizin ilimizde çok önemli bir işleve sahip olacak, bir sanayi şehri olan Çorum ilimiz başta olmak üzere tüm ülkemizden gelecek firmalar aracılığıyla, katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapacaktır” diyerek Çorum’un çok sevdiği ve benimsediği bir üniversitesinin olduğunu ve bu çerçevede Üniversitemizin başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğine inancının tam olduğunu belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube