Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2019 Cumartesi

Rektörümüz, TRT Haber’de Yayınlanan "Eğitim Editörü" Programının Konuğu Oldu

Moderatörlüğünü Sezen Yüce'nin yaptığı, Süleyman Beledioğlu'nun uzman olarak katıldığı Eğitim Editörü programının konukları Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Gündemi, günceli, teknolojiyi ve heyecanı yakalama anlamında müthiş bir akademik kadro ve güçlü Ar-Ge altyapımızla faaliyetlerimiz sürüyor”

Hitit Üniversitesi’nin ülkemizdeki en genç üniversitelerden bir olduğunu ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 14. sırada yer aldığın ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Üniversitemizin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu vurgulayarak bu noktada bu özelliğimizin katkı ve etkilerinin görüldüğüne dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Özellikle araştırma-geliştirme noktasında, gündemi, günceli, teknolojiyi ve heyecanı yakalama anlamında müthiş bir akademik kadro ve güçlü Ar-Ge altyapımızla faaliyetlerimiz sürüyor” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Üniversitemizin Ar-Ge faaliyetlerindeki başarısının temel kaynağının Üniversitemizde yürütülen lisansüstü eğitim olduğuna dikkat çekerek “Bu noktada 12 doktora ve 41 yüksek lisans programımız bulunuyor. Aynı zamanda sayısı 20’ye ulaşan ve sektör, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, BAP ve OKA projeleriyle önemli çalışmalar yapan uygulama ve araştırma merkezlerimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.  

Sağlık alanında yapılan çalışmalara değinen Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımızın kalp cerrahisi, kanser operasyonları ve ülkemizde nadir merkezlerde yapılabilen kornea nakli başta olmak üzere pek çok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade ederek “Aynı zamanda uluslararası akreditasyona sahip Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (HÜBTUAM) çalışmalarıyla yerli ve milli sağlık teknolojileri alanına önemli katkılar sağlıyor” dedi.

Rektörümüz: “Spor alanında şampiyonlarımız var. Bu potansiyelimizi hem bölgemize hem de ülkemize kazandırmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz”

Üniversitemizin şampiyonlara sahip olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, “Spor alanında şampiyonlarımız var. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemize bronz madalya kazandıran Fatih Erdin ve geçtiğimiz hafta Avrupa Şampiyonu olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ülkemizi temsil edecek olan Necati Er, hem Üniversitemizi hem de ülkemizi temsil ediyorlar. Biz bu potansiyelimizi hem bölgemize hem de ülkemize kazandırmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Öğrencilerimiz öğretim elemanlarımızla birlikte proje çalışmalarında yer alıyor”

Çorum’un başta makine ve savunma sanayi olmak üzere diğer sanayi alanlarında da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, öğrencilere daha da istihdam odaklı bir çerçeve çizmek adına Üniversitemize 7+1 Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin uygulanacağını belirterek 7 dönem teorik eğitimi alan öğrencinin son döneminde uygulamalı eğitim için iş yerinde olacağını açıkladı. Bunun yanı sıra ülkemizin 2023 vizyonundaki yerlileşme ve millileşme çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin öğretim elemanlarımızla birlikte proje çalışmalarında yer aldıklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizin TÜBİTAK bölge birincisi olduklarını hatırlattı.   

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, ‘Neden Hitit Üniversitesi?’ Sorusunu Yanıtladı

Programda aday öğrencilere ve ailelerine seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk. “Şehriyle bütünleşmiş, şehrin tek üniversitesi olmasının bütün avantajını kullanan, öğrencilerine güvenli, ulaşılabilir, erişilebilir bir üniversite sağlayan, araştırma geliştirme faaliyetleriyle öğrencilerimize lisans eğitiminden itibaren istihdam odaklı bir çerçeveye yaklaştıran, burs imkanları ve yarı çalışma imkanlarının çok olduğu, ara eleman değil ana eleman yetiştirme kapasitesine sahip olan genç, dinamik bir üniversitede; gençlerin dinamizme katkı sunması ve aynı zamanda bu dinamik yapı içerisinde kendilerini mezuniyet sonrası yetiştirebilen bir bireyler olması adına hem ailelerini hem de öğrencilerimizi Çorum’un köklü tarihi, gastronomisi ve güzellikleriyle buluşmaya ve Hitit Üniversitesi’nde  bu imkanları değerlendirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube