Yayınlanma Tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba

Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde yürütülecek “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Hitit Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencileri, Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan dış ticaret eğitim programına ilişkin bilgilendirmek ve ön talep toplamak üzere Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesi Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Bilgilendirme toplantısına Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Özdilli, Hitit Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Toman ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı uzmanları katılım sağladı.

Açılış konuşmasında, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çorum’un dış ticaret elçilerini yetiştirecek bu proje ile üniversite-sanayi iş birliğinin önemini vurgulayarak öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve şehre katkı sunmak adına bu ve benzeri projelere her zaman hazır olduklarını kaydetti.

OKA Katma Değerli Üretim ve İhracat Birimi Uzmanı Ahmet Arif Sarıoğlu, OKA faaliyetleri, sonuç odaklı program ve genç istihdamı teması ile düzenlenecek dış ticaret eğitim programının amacı ve çerçevesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Toplantının ikinci bölümünde, Çorum dış ticaret elçisi olarak çalışan Hitit Üniversitesi mezunu Abdi Adan Salad’ın Çorum’dan Kenya’ya uzanan örnek hikayesi ile onu istihdam eden Çorum firmasının yabancı uyruklu çalışan istihdam politikası paylaşıldı.

Hitit Üniversitesi Kimya Mühendisliği’nden mezun olan, kariyerine Çorum OSB’de faaliyet gösteren Alapala Makine’de süreç mühendisi olarak başlayıp, İstanbul’da Alapala Dış Ticaret bünyesinde devam eden ve şimdi de firmanın Kenya ofisinde çalışan Abdi Adan Salad ile çevrim içi bağlantı gerçekleştirildi. Yabancı uyruklu kişileri istihdam etme konusunda Çorum’da önde gelen işletmelerden Alapala Makine firması İnsan Kaynakları müdürü Hakan Bilgin, firmanın faaliyet alanı hakkında bilgi verirken, Abdi’nin şirket içinde kariyer planlama süreci ve şirketin yabancı çalışan politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Katılımcılar, Abdi’nin hikâyesini dinlerken, firmanın yabancı uyruklu istihdamına yönelik bakış açılarını öğrenme imkânı buldular. 

Program, katılımcıların soru-cevapları ardından Kasım ayında düzenlenmesi planlanan “Çorum Ticaret Elçileri - Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı”  başvuru süreci, eğitim içeriği, kazanımları, firma ziyaretleri ve öğrenci-sektör eşleştirmelerine yönelik OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Tuğba Purtul Kılıç tarafından bilgi verildi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube