Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi

Öğrencimiz, Milli Sporcu Mert İlbars Dünya Üçüncüsü Oldu

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Mert İlbars, U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde dünya üçüncüsü oldu.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 60 kiloda milli mayo ile Türkiye’yi temsil eden Mert İlbars, Kazak rakibini 9-1’lik skorla geçerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, milli güreşçimiz Mert İlbars’ı tebrik ederek “Ülkemizi, Dünya Şampiyonası’nda en iyi şekilde temsil ederek bronz madalya kazanan öğrencimiz, milli sporcumuz Mert İlbars ile gurur duyuyoruz. Avrupa ve Dünya ölçekli başarılarına bir yenisini daha eklemesinden dolayı gönülden kutluyorum. Şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve göğsümüzü kabartmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.