Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi

Öğrencimiz, Milli Sporcu Mert İlbars Dünya İkincisi Oldu

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Mert İlbars, Türk Devletleri Teşkilatı 2. Üniversite Oyunları’nda güreş grekoromen stilde dünya ikincisi oldu.

Kazakistan'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı 2. Üniversite Oyunları’nda grekoromen stil 60 kiloda milli mayo ile Türkiye’yi temsil eden Mert İlbars, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, milli güreşçi Mert İlbars’ı tebrik ederek “Ülkemizi ve üniversitemizi Türk Devletleri Teşkilatı 2. Üniversite Oyunları’nda en iyi şekilde temsil ederek gümüş madalya kazanan öğrencimiz Mert İlbars ile gurur duyuyoruz. Avrupa ve Dünya ölçekli başarılarına bir yenisini daha eklemesinden dolayı gönülden kutluyorum. Yeni başarılarıyla göğsümüzü kabartmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.