Yayınlanma Tarihi: 17 Eylül 2023 Pazar

10. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde 10. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi düzenlendi.

Kongrenin açılış programına Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ceyhan Baran, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akif Coşkun, sektör temsilcileri, muhasebeciler ve akademisyenler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kendirli, bu tür faaliyetlerin muhasebe finansman alanında çalışan akademisyenlerle reel sektör temsilcilerinin birlikte çalışmalarının ne kadar gerekli olduğu açısından önemli olduğunu belirterek “Son yıllarda tüm dünya  genelinde meydana gelen ve ülkemizi de etkileyen ve çeşitli sebeplerden ortaya çıkan ekonomik krizler, muhasebe finansman alanında çalışan akademisyenlerle reel sektör temsilcilerinin birlikte çalışmalarının ne kadar gerekli olduğunu bizlere de açık seçik göstermiştir. Bu kapsamda yapılan bu tür faaliyetlerin önemi de daha fazla ortaya çıkmaktadır” dedi.

Bu bağlamda, muhasebe ve finans alanındaki sorunlara ilişkin analizlerin ve çözüm önerilerinin dile getirileceği kongrenin gerek akademik camiaya gerekse reel sektöre olumlu katkılar sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Kendirli, Hitit Üniversitesi olarak bu kongreye vesile olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Kongreye, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde ve kurumlarında görev yapan 100’ün üzerindeki araştırmacılar tarafından hazırlanmış ve sunulmuş 89 bildirinin kabul edildiğini de aktaran Prof. Dr. Kendirli, şöyle devam etti:

“Sunulan bildirilerin temel konusu elbette ki muhasebe ve finans temelindedir. Fakat çalışmalar, hem akademinin hem de hayatın pek çok alanını kapsamaktadır. Bu yıl kongremizde 3 farklı panel konuları da belirlemiş bulunmaktayız. Bu panellerden iki tanesi Makine İmalat Sektörü açısından oldukça gelişmiş olan Çorum Makine Sanayiine yönelik Makine ve İmalat Teknolojisi İhtisas Alanı paneli olurken, bir tanesi de Prof. Dr. Mehmet Özbirecikli anısına düzenlediğimiz Kalite Yönetim Standartları Özel Oturumu şeklinde olacaktır. Kongremize sunulan tebliğler toplamda 7 seansta 28 paralel oturumda sunulacaktır.”

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, kongrenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini ve sunulacak tebliğlerin bilim dünyasına katkı sağlamasını dileyerek kongrenin düzenlenmesine katkı sunan kurum ve kuruluşlar ile düzenleme kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube