Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2023 Salı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giyip Yemin Etti

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme ve Öğrenci Yemin Töreni düzenlendi.

Hitit Üniversitesi İkbalkent Kampüsünde düzenlenen törene, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, akademisyenlerimiz, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ile aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, “2006 yılında açılan Tıp Fakültesi’nin ilk olarak Gazi Üniversitesi bünyesinde eğitime başladığını ve 2017 yılından itibaren ise Hitit Üniversitesi’nde öğrenci kabulünün yapıldığını belirterek “62 öğrenci ile çıktığımız yolculukta yeni başlayan 151 öğrencimizle toplam 885 Tıp Fakültesi öğrencimiz var. Artık her yıl 134 öğrenci alıyoruz. Sayının artmasının sebebi fiziksel şartların artması, yıllar içinde atılan doğru adımların sonucu olarak görüyoruz. Hocalarımızla hem eğitim hizmeti hem de hastanede Çorum ve çevre illerimize sağlık hizmeti veriyoruz.” dedi.

Tıp Fakültesi’ne Türkiye’nin her yerinde öğrenci aldıklarını belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, akademik kadro olarak bölgenin en iyi Tıp Fakültesi’ne sahip olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Öztürk; “Tıp Fakültemize 81 ilden öğrencilerimizi alıyoruz. Bu yıl sadece 3 öğrencimiz Çorum’dan Tıp Fakültemize katıldı. 2017 yılında fakültemize öğrenci alımına başladık ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarımızı verdik. 21 öğrenci ile başladık şu anda 885 öğrencimiz var.” diye konuştu

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türkiye’de örnekleri az bulunan özel çalışmaların da yapıldığını anlatan Rektör Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımız muazzam bir imkanla Türkiye’de sayılı iş ve işlemlerin yapıldığı bir hastaneyi üniversitemiz işbirliğiyle elverişli hale getirdi. Sadece tedavi ve ameliyatlar değil, bunun dışında Türkiye’de çok özel çalışmaların yapıldığı bir Tıp Fakültesi ve öğretim üyelerimiz hastanede faaliyetlerini sürdürmektedir. Hastanemizde 4 yıl boyunca yapılan tıbbı müdahaleler 5 milyonu geçmiş durumda. Çorum nüfusunun 500 bin olduğunu düşündüğümüzde 5 yıl boyunca sadece Çorumlulara değil, bölge illere de hizmet verildiğini görürsünüz. 2022 yılında 45 bin 780 ameliyat gerçekleştirilmiş durumda. Türkiye’de sadece üç merkezde yer alan Diyabetik Ayak Merkezimiz var. Aynı şekilde Kardiyak Rehabilitasyon Merkezimiz var ki oda sadece kapasitesi ile değil özellikleri ile bölgede çok önemli bir yere sahip. Organ nakli dışında her türlü cerrahi müdahalenin yapılabileceği alt yapımız var. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı konusunda da Türkiye’de önde gelen çalışmaları bizler yapıyoruz. Sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda da ciddi işbirlikleri içindeyiz. Hastanemiz her geçen yıl verdiği altyapı imkan ve destekleri ile hocalarımızın bu çalışma alanlarının klinik anlamda insana dokunur yönüyle çok işler başardığı gibi yerel ve lokalde de zaten bölgede farkını hissettirmiş durumda. İşte öğrencilerimiz böyle bir ortamda eğitim alacaklar.”

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Çok çalıştınız, çok emek verdiniz ve çok yoruldunuz. Ama hayalini kurduğunuz hedefinize ulaştınız ve aramıza katıldınız. Sizleri, azminiz ve başarınızdan dolayı tebrik ediyor, Üniversitenize hoş geldiniz diyorum. Bugün aynı zamanda yeni bir maratonun da başlangıcı. Artık önünüzde yeni bir hedef daha var. Sorumluluğu ağır ama bir o kadar da kutsal bir meslek olan hekim olmak için çalışmaya ve yorulmaya devam edeceksiniz. Bu zamana kadar olan başarınızın, fakülte eğitimizde ve sonrasında artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Cahit Zarifoğlu üstad, ‘Takdir-i ezele teslimiz ama gayrete de aşığız’ der. Gayret olmadan başarı olmaz, dertlenmeden başarı gelmez, hedef olmadan olmaz. Bizlere ve sizlere düşen büyük sorumluluklar var” ifadelerini kullandı.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Çorum’un öğrenci dostu bir şehir olduğunu belirterek Çorum Belediyesi olarak öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarının altını çizdi. Dr. Aşgın, öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsederek, bu yıl Hitit Üniversitesinde eğitim-öğretime başlayan öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından bu yıl Tıp Fakültesinde eğitime başlayan öğrenciler ilk beyaz önlüklerini giyerek hekimlik andını okudu



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube