Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2011 Cuma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde 29 Ekim 1923’te kurulmuş olan Cumhuriyetimizin, 88. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve büyük onurunu yaşıyoruz.

Millet olarak vatanımızın her köşesinde en çetin güçlükleri aşarak, ağır bedeller ödeyerek verdiğimiz kurtuluş mücadelesi ile kazandığımız zaferlerden sonra kurulan Cumhuriyetimiz,  mana ve gücünü, bu ortak irade ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği bağımsızlık mücadelesinin eseri olmasından almaktadır. Cumhuriyet misakının temelini, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan, ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır.  Milletimiz sevinçte ve kederde, ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır ve bundan sonra da bu şekilde olmaya devam edecektir .  “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyen Atatürk, Cumhuriyeti, özgürlük ve bağımsızlığına son derece düşkün olan Türk Milletine armağan etmiştir.   

Bizler al bayrağın gölgesinde vatan için nöbet tutarken düşman kurşunlarına siper olan şehitlerimizin kanlarıyla kazanılmış bu topraklarımızı, bundan sonra da birlikte ve omuz omuza koruma kararlılığındayız. Çukurca’da birçok askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan ve yıllardır yüce Milletimizi derinden yaralayan insanlık dışı terörist saldırılar, dahili ve harici düşmanlarımızın hain emelleri ile bozmaya çalıştığı birlik ve beraberliğimizi koruma azim ve kararlılığımızdan uzaklaştıramayacak, bilakis milletçe daha sıkı kenetlenmemizi sağlayacaktır. Ancak bu inanç ve azimle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin Muasır medeniyetlerin ilerisine geçmesi ülküsünü yerine getirebiliriz. Bizleri tek Millet, tek Bayrak, tek Devlet, tek Vatan yapan değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bundan sonra da hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, ülkemizin, cumhuriyetimizin, milletimizin güçlenip gelişmesi için emek veren adsız kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

Hitit Üniversitesi Rektörü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube