Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2012 Çarşamba

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kurtuluş Savaşı ulusumuzun var olma mücadelesinin en büyük kanıtı, Cumhuriyet ise Türk Milleti’nin bağımsızlığının simgesi olmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihindeki nutkunda bu günü “En Büyük Bayram” olarak nitelendirmiştir.

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıldönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, yeni nesillerin omuzlarında aydınlık bir geleceğe doğru büyük adımlarla ilerliyor. Bu yolda, Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak; çağdaş, demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizi, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır.

Bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz bu anlamı büyük günde, Cumhuriyetimize kuruluşundan bugüne kadar kanıyla, canıyla, alın teriyle katkıda bulunan başta Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anar, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.

 

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

                                                                                                                                                                       Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube