Yayınlanma Tarihi: 01 Aralık 2012 Cumartesi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Yeryüzünde topluluklar halinde yaşayan insanoğlu; geçmişten bugüne, bugünden geleceğe uzanan tarih çizgisinde sürekli bir biçimde bir başkasına ihtiyaç duymuş, bir diğerine yardımcı olmuştur. Yardımlaşma ve dayanışma her dönemde ve her toplumda yüceltilen değerlerdir. Özellikle yaşlı, çocuk ve engelli kişilere gösterilen ilgi ve ihtimam o toplumun manevi zenginliğini gösterdiği gibi uygarlık düzeyinin de işareti olmuştur. Hayatlarını engelli olarak sürdürmek zorunda kalan insanlarımız için, bugünün sosyal devlet anlayışı ile bireylerin ilgi ve duyarlılığı sayesinde çok daha etkin bir yaşam tarzına kavuşabilme imkânı sağlanmalıdır. Öte yandan her insanın bir engelli adayı olduğu bilinci içinde çalışmak gerekliliği vardır. Biz de Üniversite olarak engelli çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için her türlü altyapı çalışmasını yapma azim ve kararlılığı içindeyiz. Genel olarak bu konuda yasal zorunluluğun ötesinde konuyu bir görev olarak ele alıyor ve bu çerçevede değerlendirerek her geçen gün engeliler için çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğimizi ifade etmek istiyoruz.

Bu dünyada sahip olunan ya da olunamayan her şeyi bir imtihan vesilesi saymak anlayışı içinde engelliler için tüm engellerin kalkacağı güzel ve özlenen günlerin gelmesini dileyerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarım.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN