Yayınlanma Tarihi: 20 Nisan 2012 Cuma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Büyük Önder ATATÜRK’ün, ulusumuza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. TBMM’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinde ülkemizde ulusal bayram olarak ilan edilen ve 92. Yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı bayramımız, ulusal egemenliğin bağımsızlık savaşında omuz omuza mücadele vermiş ve kendi kaderini ellerine almış yüce Türk milletine verilişini ifade eder. ATATÜRK, 23 Nisan bayramını, milletimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklara armağan ederek, onlara duyduğu sevgi ve güveni de göstermiştir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız, umudun, barışın ve kardeşliğin temsilcisi olarak bizlerin en değerli varlıklarıdır. Onların güven içinde, bilgili, donanımlı, sağlıklı ve milletine bağlı fertler olarak yetişmesi biz eğitimcilerin en önemli görevidir. Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92. yılını coşkuyla kutladığımız bugünde Yüce Önder Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin değerli üyelerini ve milli mücadelede emeği geçen kahramanlarımızı derin saygı ve rahmetle anıyor, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN