Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2012 Cuma

Üniversitemiz, Kültür Bakanlığı ve Çorum Valiliği İşbirliğinde “34. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu” Gerçekleştirilecektir

Bu yıl ilimizde yapılacak olan, 34. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, Başbakanlık Tanıtma Fonu Başkanlığı ve Çorum Valiliği’nin katkıları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi’nin işbirliği ile 28 Mayı2 – 1 Haziran 2012 tarihleri arasında Anitta Otel’de gerçekleştirilecektir.

Ülkemizde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen, Anadolu topraklarında kazı ve araştırma yapan çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının bir araya geldiği sempozyumun bu yıl ilimizde yapılacak olan 34.’sünde bir hafta boyunca 330’a yakın bildiri sunulacaktır.

2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın izni ile gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, arkeolojik yüzey araştırmaları ve bu çalışmalarla birlikte gerçekleştirilen arkeometrik çalışmalar 34. Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nda sunulacaktır.

Sempozyum bir hafta boyunca Anitta Otel’in 4 farklı salonunda gerçekleştirilecektir. 72’si yabancı 254’ü Türk katılımcı olmak üzere 326 bildiri sunulacaktır. Ayrıca, sempozyum süresince arkeoloji, filoloji, sanat tarihi vb. konularda yayın yapan çeşitli yayınevleri ve arkeolojik çalışmalarda kullanılan jeofizik aletleri, hava fotoğrafı çekiminde kullanılan alet ve ekipmanlar, çizim aletlerinin tanıtıldığı standlar açılacaktır.

Sempozyum süresince Çorum Valiliği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Hitit Üniversitesi tarafından birer resepsiyon verilecektir.

Bildirilerin tamamlanmasının ardından 02.06.2012 Cumartesi günü yapılacak olan Boğazköy-Alaca Höyük gezisi ile sempozyum tamamlanacaktır.

İlimizde yapılacak olan 34. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’na tüm ilgililer ve halkımız davetlidir.

Sempozyum Programı için tıklayınız

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube