Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2012 Çarşamba

Teknoloji, Yaratıcılık ve Fikri Mülkiyet E-Öğrenme Sertifika Programı

Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) ve Ankara Üniversitesi Fikri ve Sınaî Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi(FİSAUM) işbirliği ile hazırlanan "Teknoloji, Yaratıcılık ve Fikri Mülkiyet E-Öğrenim Sertifika Programı" 18 Haziran 2012 tarihinde başlayacaktır.

Günümüz ekonomilerinin ve işletmelerinin patent, marka, endüstriyel tasarım, telif hakları ve diğer koruma araçlarından anlayan uzmanlar olmadıkça gelişmesi mümkün değildir. Ayrıca, bilimsel ve teknolojik Ar-Ge çalışmaları ile inovasyon yönetimi, fikri mülkiyet bilgisini de gerektirmektedir. Programın amacı Türkiye'deki bu alanda bilgi ve farkındalık eksikliğini gidermeye yardımcı olmaktır.

Uzaktan eğitim yöntemiyle 8 Haziran-6 Temmuz 2012 tarihleri arasında 3 hafta boyunca toplam 40 saat ders verilecektir.Bilgisayar ve internet bağlantısı olan herkes bu programa katılabilir.Programla ilgili ayrıntılı bilgiye http://uzem.ankara.edu.tr adresinden erişilebilir.