Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2013 Pazar

2014 Türk-Alman Bilim Yılı Etkinlik Desteği


“2014 Türk-Alman Bilim Yılı” kapsamında TÜBİTAK BİDEB "2223-Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı" çerçevesinde ulusal ve uluslararası çalıştay, seminer ve toplantılara destek verilecektir.

Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Federal Almanya Başbakanı Sayın Angela MERKEL’in görüşmeleri sonucunda, iki ülke arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliği potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla 2014 yılının Türk-Alman Bilim Yılı ilan edilmesi kararlaştırılmıştır.

“2014 Türk-Alman Bilim Yılı” kapsamında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen ortak araştırma projeleri geliştirme ve işbirliğinde ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik, Kamu Kurum/Kuruluşları ve üniversiteler tarafından yurt içinde düzenlenen ulusal ve uluslararası çalıştay, seminer ve toplantılara TÜBİTAK – BİDEB tarafından destek verilecektir.

Başvuru koşulları

  1. Etkinliğin “2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı” kapsamında belirlenen alanlarda olması ve bilimsel işbirliğini geliştirme ve ortak öncelikli alanlar belirlemeye yönelik somut bir amacının olması,
     
  2. Düzenlenecek çalıştay, seminer ve toplantılar için destek başvurusunun etkinlik yürütücüsü tarafından yapılması,
     
  3. Etkinlik düzenleyicilerinin TÜBİTAK Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olması (Yurtdışında yaşayan yabancı kişilerin ARBİS üyesi olma zorunluluğu yoktur),
     
  4. Düzenlenecek etkinliğin yürütücüsünün üniversite ve/veya kamu kurum/kuruluşlarında görevli, etkinlik konusunda yetkin, doktora öğrenimini tamamlamış veya araştırma kurumlarında çalışan en az 10 yıllık mesleki deneyime sahip araştırmacı olması şeklindedir.

Başvuru yöntemi

Başvurular, internet üzerinden http://ebideb.tubitak.gov.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri

“2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve Yenilik Yılı” kapsamında, programa başvurular iki dönem halinde yapılacaktır. 

2013 yılı için başvurular 20 Kasım 2013-20 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılabilecektir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube