Yayınlanma Tarihi: 04 Kasım 2013 Pazartesi

E-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması

E-Devlet Yenilikçi Proje Yarışması’nın amacı; Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği alanlarında eğitim alan lisans öğrencilerinin ülkemizin e-dönüşüm sürecine ilgilerini çekmek, yenilikçi ve girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerini kullanarak yeni projeler / fikirler / çözümler üretmelerini sağlamak ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmeleri konusunda teşvik etmektir.

Başvuru Koşulları

• Yarışmaya Türkiye ve K.K.T.C.’de bulunan üniversitelerin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler başvuru yapabilir.

• Başvurular bireysel veya grup olarak yapılabilir. Başvurunun grup olarak yapılması durumunda, grup en fazla 5 öğrenciden oluşabilir. Grup olarak başvuru yapan öğrenciler, ayrıca bireysel başvuru yapamaz, farklı bir grup ile ayrı bir başvuruda bulunamaz. Gruptaki öğrencilerinin tamamının belirtilen bölümlerde öğrenci olması gerekmektedir.

• Her bireysel katılımcının ya da grubun yarışmaya gönderebileceği proje sayısında bir kısıtlama bulunmamaktadır.

• Projelerin, bir akademik danışman rehberliğinde hazırlanması gerekmektedir. Akademik danışmanların, danışmanlık yapacağı proje sayısı konusunda bir kısıtlama bulunmamaktadır.

• Projeler yarışma kılavuzunda belirtilen kriterlere uygun olarak hazırlanmalıdır.

• Yarışmanın başvuru tarihinden önce aynı ya da benzer içeriğe sahip projelerle herhangi başka bir yarışmaya katılmış olanlar, projelerini halihazırda ticarileştirmiş olanlar ve projelerini açık kaynak olarak serbest kullanıma sunmuş olanlar, bu projeleriyle yarışmaya katılamaz. Bu durumların tespiti halinde, projeler hangi aşamada olursa olsun yarışmadan elenecektir.

Yarışma sonucunda, başarılı bulunan projelere Altın (1 adet), Gümüş (3 adet), Bronz madalya (5 adet) ve Başarı ödülleri verilecektir.

Ödülleri’nin verileceği kategoriler aşağıdaki gibidir:

• En İyi “Web Projesi” Başarı Ödülü

• En İyi “Mobil Projesi” Başarı Ödülü

• En İyi “Sosyal Medya Projesi” Başarı Ödülü

• En İyi “Engelsiz Proje" Başarı Ödülü

• En İyi “Sunum” Başarı Ödülü

Yarışma başvuruları, belirtilen yarışma takvimine göre,  internet üzerinden yarışmanın resmi web sitesi (http://yarisma.turkiye.gov.tr) aracılığıyla yapılacaktır.

Yarışma Takvimi

15 Ekim 2013    Yarışma Duyurusu

31 Aralık 2013  Başvuru Son Tarihi

31 Ocak 2014   Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması

15 Nisan 2014   Sonuç Raporlarının Teslimi

17 Mayıs 2014   Proje Sergisi

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ