Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları, 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni program döneminde, "Erasmus+" adı altında toplanıyor. 01 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe girecek ve 2020 yılına kadar devam edecek olan ERASMUS+ Programı, önceki Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarını tek bir ad altında birleştirmek, başvuruları kolaylaştırmak ve sadeleştirmek, farklı alanlara da hitap edebilmek için tasarlandı. Bu yenilikler arasında spor alanına verilen destekler, yükseköğretim ve iş dünyasının işbirliklerini artırmak, daha çok gence, daha çok öğrenciye, daha çok sivil toplum çalışanına, daha çok meslek erbabına ve daha çok öğretmene/eğitmene ulaşmak yer alıyor.
Türk Ulusal Ajansı, yeni program döneminde, özellikle dezavantajlı kesimlere daha fazla ulaşarak, yararlanıcı kitlesini bu bakımdan da büyütmeyi, yenilemeyi ve farklılaştırmayı amaçlıyor
Bu kapsamda, Merkez Başkanlığı, 2014-2020 yıllarını kapsayacak Erasmus+ dönemi hakkındaki yeni bilgilerin paylaşılmasını ve programın sunduğu imkanlardan bütün vatandaşların haberdar olmasını teminen, il bilgilendirme toplantıları yapacak. Toplantı programı özellikle;
1. Tercihen daha önce Türk Ulusal Ajansı tarafından yürütülen programlardan yararlanmamış,
2. Dezavantajlı bölgelerde ve/veya ilçe/kasaba/belde/köylerde görev yapan ve/veya okuyan,
3. Eğitim kurumlarında görev yapan ilgililerin yanı sıra STK temsilcileri ve farklı kamu kurumlarının çalışanları (Belediye personeli ile Bakanlıkların il müdürlükleri, kütüphaneler, cezaevleri, müzelerin personeli... gibi),
4. Türk Ulusal Ajansı programları kapsamında herhangi bir faaliyete katılmak isteyen fakat bu konuda yeterli bilgisi olmayan kişiler için uygundur.
2014-2020 Yeni Program dönemi ile ilgili bilgilendirme programlarına katılım koşullarına ilişkin hususlar aşağıda sunulmaktadır:
1. Başvurular on-line olarak aşağıdaki linkten alınacaktır.
2. Online olarak başvuranlar arasından her toplantı katılımcı ilinden 50’şer kişiye e-posta ile katılım teyidine ilişkin davet e-postası gönderilecektir.
3. Toplantı yerlerine ilişkin detay bu epostada yer alacaktır.
4. Toplantı katılımcılarına söz konusu davet e-postasının haricinde başkaca bir belge (görevlendirme yazısı gibi) gönderilmeyecektir.
5. Konaklama ve seyahat ücretlerinin katılımcıya ait olduğu toplantılar için öğle yemeği ve iki adet çay-kahve arası ajans tarafından karşılanacaktır.
6. Toplantılar 09:30-16:30 saatleri arasında yapılacaktır.
Bilgilendirme toplantıları 6 Ocak 2014 ile 3 Mart 2014 tarihleri arasında farklı illerde yapılacaktır;
İli Toplantı Tarihi
Samsun, Sinop 15 Ocak 2014
Tokat 30 Ocak 2014
Çorum 6 Şubat 2014
Yozgat 25 Şubat 2014
Kırıkkale, Kırşehir 3 Mart 2014
Başvurunuzu http://app.ua.gov.tr/prmeetingreg/ adresinden yapabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ