Yayınlanma Tarihi: 26 Aralık 2013 Perşembe

Paylaştığımız Avrupa Proje Yarışması "Çağı Avrupa ile Yakala"


Avrupa Birliği Bakanlığı üniversite öğrencilerini proje yapmaya davet ediyor.

Avrupa Birliği ile British Council işbirliğinde yürütülen proje yarışması ile “Avrupalılık” kavramının ve değerlerinin ilk ve orta öğrenim çağındaki öğrencilere en iyi ve doğru şekilde aktarılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Bu çerçevede üniversite öğrencileri tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak proje hazırlamaları beklenmektedir. Proje konuları “Avrupalılık” kavramı etrafında tartışılan insan hakları, demokrasi, çevre, yenilenebilir enerji, kadın hakları, çocuk işçiliği, çocuk istismarı, çocuk hakları v.b. gibi temaları içerebilir.

BAŞVURU KOŞULLARI

Genel Kurallar:

- Yarışma gönüllülük esasında yapılacaktır.

- Başvuru formları ve proje fişi eksiksiz olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

- Yarışma, Türkiye’deki tüm Üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır.

- Yarışma kapsamında, öğrenciler tarafından sunulan tüm projeler ilk etapta kendi üniversiteleri tarafından belirlenen temas kişilerine gönderilecek ve temas kişileri tarafından seçilen 1 adet proje Avrupa Birliği Bakanlığına iletilecektir.

- Temas kişileri tarafından gönderilen projeler Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından teslim alınacak ve saklanacaktır.

- Yarışma şartlarına uymayan projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Proje fişi kelime sayısı en fazla 1.000 kelime olacaktır. 1000 kelimeden daha fazla kelime sayısına sahip projeler dikkate alınmayacaktır.

- Projelerin ulusal veya yerel televizyonlarda gösterimi Avrupa Birliği Bakanlığının inisiyatifindedir.

- Jüri tarafından seçilen ve hibe almaya hak kazanan 3 Proje için uygulama süresi 1 ayı geçemez.

- Jüri tarafından seçilen ve uygulanmaya hak kazanan 3 proje için, proje başına 10.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL. Hibe verilecektir.

- Hibe almaya hak kazanan 3 projenin uygulama süreçleri video kaydı altına alınacaktır. Video  kaydı Avrupa Birliği Bakanlığı ve British Council tarafından yapılacaktır.

- Projelerin gösterim ve kullanım hakkı Avrupa Birliği Bakanlığı’na aittir.

 

Proje Amacı:

Gerçekleştirilecek projeler sayesinde ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin Avrupa Birliği konusunda bilinçlendirilmesinin sağlanması.

Projelerde Kullanılacak Temalar:

Avrupalılık kavramı/Avrupa Birliği üyeliğinin Türk halkına kazandırdıkları ana teması çerçevesinde, kamuoyunda genel olarak “Avrupalılık” kavramı etrafında tartışılan insan hakları, demokrasi, çevre, yenilenebilir enerji, kadın hakları, çocuk işçiliği, çocuk istismarı ve çocuk hakları gibi temaları da içeren projeler geliştirilebilir.

 

Hedef Kitle:

Projeler Üniversite öğrencileri tarafından yukarıda sayılan temalar çerçevesinde, hedef kitleleri ilköğretim/lise öğrencileri olacak şekilde hazırlanacaktır.

Projelerin Değerlendirilmesi:

- Yarışma için sunulan projelerin ön değerlendirme ve elemesi, başvuru sahibi öğrencilerin kayıtlı olduğu üniversitelerin temas kişileri tarafından yapılacaktır.

- Her üniversiteden en başarılı görülen proje, temas kişilerince belirlenecektir.

- Üniversitelerden gönderilen projeler Avrupa Birliği Bakanlığı ve British Council Türkiye tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

- Proje sahipleri projelerini AB Bakanlığı, British Council Türkiye ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri karşısında ulusal/yerel TV kanalında sunacaklardır.

- Hibe almaya hak kazanan 3 proje, uygulanma süreçlerinin ardından tekrar değerlendirilecek ve Yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlenecektir.

 

Proje Takvimi

Projelerin Avrupa Birliği Bakanlığı’na Teslim Tarihi: 30 Ocak 2014

AB Bakanlığı tarafından dereceye giren ilk üç projenin ilanı: 13 Şubat 2014

Projelerin Uygulama Tarihi: 1 Şubat 2014- 1 Mart 201

Dereceye Giren İlk Üç Projenin Uygulama Sonrası Başarılarına Göre Yeniden Sıralanması: 23 Nisan 2014

 

Başvuru Şekli:

- Yarışma ile ilgili Başvuru Formu ve tüm bilgi, görsel ve faydalı materyallere www.ab.gov.tr  adresinde yer alan “projeler” başlığından ulaşılabilir.

- Öğrenciler, doldurdukları başvuru formu ve hazırladıkları proje fişini üniversite temas kişisine teslim etmek suretiyle yarışmaya başvurabileceklerdir.

- Öğrenciler yarışmaya tek başlarına veya en fazla 3 öğrencilik bir grup halinde katılabilir. Grup olarak katılım durumunda projeyi yapanlar tek aday olarak kabul edilecek ve ödüllendirilecektir.

 

Yarışma Ödülü:

Birinci: 4000 TL

İkinci: 2000 TL

Üçüncü: 1000 TL

 

İletişim için: paylastigimizavrupa@ab.gov.tr mail adresine sorularınızı iletebilirsiniz.

Yarışma Ödülü:

Birinci: 4000 TL

İkinci: 2000 TL

Üçüncü: 1000 TL

 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube