Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2013 Perşembe

Lisans Bitirme Tezlerine TÜBİTAK Desteği


Üniversitelerin Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri ile Tarımsal Bilimler alanlarıyla ilgili bölümlerinden birinde öğrenim gören lisans öğrencileri,  sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün / yöntem / süreç iyileştirme ve / veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip lisans bitirme tezi için hazırladıkları araştırma projesinin desteklenmesi için TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) 2241-A Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programına başvurabilirler.

BAŞVURU KOŞULLARI

  1. Üniversitede lisans eğitimine kayıtlı öğrenci olmak
  2. Akademik ve sanayi/sektör danışmanın rehberliğinde proje yapıyor olmak
  3. Projesini bir sanayi/sektör kuruluşuna entegre olarak gerçekleştirecek olmak
  4. Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak
  5. Daha önceki proje başvurusu desteklenmemiş olmak

Projeler en çok proje yürütücüsü öğrencinin mezun olacağı tarihe kadar desteklenir. Destek süresince öğrencinin/öğrencilerin, lisans öğrenimine devam ediyor olması gerekir.

Takım projeleri de bu kapsamda desteklenir. Projede görev alan diğer öğrenciler proje ortakları olarak değerlendirilir. Proje sorumlusu proje yürütücüsüdür. Aynı proje için birden fazla başvuru yapılamaz.

2013 yılı için öngörülen destek miktarı proje başına en çok 4.000 TL’dir.  Proje destek miktarı avans olarak sadece "Proje Yürütücüsü" öğrenciye verilebilir.

Yılda oniki dönem başvuru alınan programa yapılacak başvuruların her ayın son işgünü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube