Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2013 Salı

Rektörümüzün, “ 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ” Mesajı

Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimizde “Milli Marş” olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü, büyük bir gururla kutluyor ve İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıldönümünde yine aynı heyecanı yaşıyoruz.

Milli mücadele ruhunun en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşımızda bir uyanış destanı olarak, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde vücut bulan İstiklal Marşımız; bu savaşın kazanılacağına olan inanç ve milletimizin gücüne olan güvenle, ulusumuzun bağımsızlığa ve değerlerine olan bağlılığını dile getirerek, büyük bir edebi metin olarak destanlaşmış olup istikbale dair verilen en kalıcı mesaj olarak milletimizin gönlünde hak ettiği yeri almıştır.

İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 92. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

Hitit Üniversitesi Rektörü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube