Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2013 Salı

Üniversite Sanayi İşbirliği Alanında Yapılacak Bilimsel Çalışmalar

Üniversite sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmaların  ticarileştirilerek ülkemize   katma değer yaratacak, uluslararası pazarlardaki rekabet  gücünün artırılmasına  katkı sağlayacak  yeni ürün ve/veya üretim yöntemi geliştirilmesi, mevcut üründe ve/veya üretim yönetiminde yenilik yapılması amacıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek  yüksek lisans ve/veya doktora tez çalışmalarının desteklenmesi önem arz etmektedir.

Bu bağlamda Öğretim Üyelerimizin  üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlanması  bakımından  San-Tez programı kapsamında firmalarla ortak  proje  geliştirmeleri  ve son sınıf öğrencilerin de TGSD’ye katılımlarının teşvik edilerek bu programlardan yararlanmaları yönünde  katkı ve destekleriniz önem arz etmektedir.

Not:

-          2013-1 dönem  San-Tez başvuruları 12.04.2013 Cuma günü saat 17:30’a kadar uzatılmıştır.

-          Başvurular Ar-Ge  web portalı  biltek.sanayi.gov.tr  üzerinden online olarak yapılacaktır.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ