Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2013 Pazartesi

Üniversitemizde Scifinder ve Ithendicate Eğitim Toplantısı Gerçekleştirilecektir

Üniversiteler başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarda hazırlanacak tez, proje, ödev ve belgeler ile akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki kopyacılık (intihal) oranının bilgisayar tabanlı bir sistemle belirleyebilmek için kullanılmakta olan ITHENDICATE veri tabanı ile Basılı versiyonu olan Chemical Abstracts'la beraber toplam 5 CAS veritabanı ve Medline veritabanıyla; kimya, yaşam bilimleri, biyokimya, biyoloji, farmakoloji, tıp ve ilgili disiplinlere ait dergi, konferans, sempozyum, patent, kitap ve doktora tezlerini içermekte ve 1907'den günümüze kadar olan literatürü kapsamakta olan, özellikle Kimya ve Kimya ile ilgili bölümlerin; Biyoloji, Fizik, Kimya Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği alanlarını kapsayan SCIFINDER veri tabanı eğitim toplantısı 22 Mayıs 2013 tarihinde saat 14.00 de Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda yapılacaktır.

Veri tabanı yetkilisi Dr. Görkem MERGEN tarafından gerçekleştirilecek olan toplantıda, daha kolay ve etkin kulanım yollarının yanı sıra okuyucular sorularına cevap bulma imkânı da sağlayacaklardır.