Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2013 Salı

Üniversitemiz Tıp Fakültesine Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Alınacak

ÖSYM tarafından yılda iki kez gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Sınavının (TUS) 2013 Sonbahar sınav döneminde Üniversitemiz Tıp Fakültesine ilk kez Tıpta Uzmanlık Öğrencisi alınacaktır.

ÖSYM’nin resmi internet sayfasındaki kılavuzda da yer aldığı üzere Tıp Fakültemiz Aile Hekimliği Anabilim Dalı’na iki (2), İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na ise bir (1) kişilik kontenjan açılmıştır.

Adaylar  başvurularını 19-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek olup 2013-Tıpta Uzmanlık Sonbahar Dönem Sınavı ise 8 Eylül 2013 tarihinde yapılacaktır.

Sınava başvuru, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, www.osym.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Nedir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken, her yıl eylül ve nisan aylarında olmak üzere iki kez gerçekleştirilen branş seçme sınavıdır.