Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2013 Pazartesi

TÜBİTAK Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı

TÜBİTAK 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı kapsamında; Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarından birinde tezli yüksek lisans/doktora öğrenimi görmekte olan öğrenciler ile tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi yapmak isteyen T.C. vatandaşı başarılı son sınıf lisans/yüksek lisans öğrencilerine; lisans/tezli yüksek lisans öğrenimlerini bitirdikleri yılı takip eden öğretim yılı başından itibaren bir tezli yüksek lisans/doktora programına kayıt yaptırmaları koşuluyla, programın yürütme kural ve ilkeleri çerçevesinde burs/ek burs/teşvik bursu/ek destek verilecektir.

Programa kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere belirlenen genel ve özel koşulları sağlayan aşağıdaki durumdaki kişiler başvuru yapabilir:

1. Son sınıf lisans öğrencisi olup, lisans eğitimi sonunda bir lisansüstü programına kayıt yaptıracak olanlar,

2. Bir tezli yüksek lisans programına kayıtlı olup, öğreniminin en geç üçüncü dönemi içinde bulunanlar,

3. Yüksek lisans öğreniminin ders aşamasını tamamlayarak tez aşamasına geçmiş olup, doktora öğrenimi yapacak olanlar,

4. Bir doktora programına kayıtlı olup, öğreniminin en geç altıncı dönemi içinde bulunanlar,

5. Öncelikli alanlar veya sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusunda yüksek lisans veya doktora tezi yapanlar, desteklenir.

GENEL KOŞULLAR

Bu program kapsamında başvuru yapacak olanların aşağıdaki genel koşulları sağlaması gerekmektedir:

1. T.C. vatandaşı olmak,

2. Başvuru yılının ilk günü itibariyle yüksek lisans öğrenimi için 30, doktora öğrenimi için 40 yaşından gün almamış olmak,

3. Tezli yüksek lisans/doktora derecesi veren bir programa kayıtlı veya en geç başvuru dönemini takip eden öğretim döneminde kayıt yaptıracak olmak,

4. Daha önce bu programdan aynı öğrenim türü için lisansüstü bursu almamış olmak (Daha önce burs alıp, her hangi bir sebeple iade edenler başvuru yapamazlar. Ancak hiç burs ödemesi almadan bursiyerlik hakkından vazgeçenler başvuru yapabilirler.

ÖZEL KOŞULLAR

Başvuru yapacak olanların genel koşulların yanında başvuracakları burs programının aşağıda belirlenen özel koşullarını da sağlamaları gerekmektedir.

1. Öncelikli alanlar ve sanayiye yönelik teşvik bursu için yüksek lisans veya doktora tez önerisinin kabul edilmiş olması,

2. Kabul edilen tez önerisinin konusunun öncelikli alanlar teşvik bursu için Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)’nun belirlediği öncelikli alanlar  içerisinde yer alması,

3. Kabul edilen tez önerisinin konusunun sanayiye yönelik teşvik bursu için sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip olması,

4. Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanlarına Geçiş Teşvik bursu için Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Tıbbi Bilimler ile Tarımsal Bilimlerde lisans eğitimine devam eden veya lisans eğitimini tamamlamış olanlardan Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Değerlendirme Destekleme Kurulunun belirlediği Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında tezli yüksek lisans/doktora derecesi veren bir programda kayıtlı veya en geç başvuru dönemini takip eden öğretim döneminde kayıt yaptıracak olmak,

5. Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanlarına Geçiş Teşvik bursu için Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda yerleştirildiği programın puan türü sıralamasında ilk 50 bin içerisinde yer almak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı kapsamında verilen burslara başvurular aşağıda belirtilen tarihlerde http://ebideb.tubitak.gov.tr adresinden online olarak yapılabilir.

BAŞVURU DÖNEMLERİ

Lisansüstü Bursu ve Sosyal ve Beşeri Bilimlere Geçiş Teşvik Bursu için:

Bahar dönemi: 18-29 Mart 2013

Güz dönemi: 21-31 Ekim 2013

Doğrudan Bursiyerlik için:

Bahar yarıyılında lisansüstü öğrenimine başlayanlar için: 1-15 Mart 2013

Güz yarıyılında lisansüstü öğrenimine başlayanlar için: 30 Eylül-11 Ekim 2013

Öncelikli Alanlara ve Sanayiye Yönelik Teşvik Bursları İçin:

Bahar dönemi: 1 Nisan-26 Nisan 2013

Güz Dönemi: 1 Kasım-29 Kasım 2013

Program ile ilgili detaylı bilgi ve belgelere http://tubitak.gov.tr/bideb/2211 adresinden ya da Proje Koordinasyon Birimi’nden erişebilirsiniz.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ