Yayınlanma Tarihi: 15 Ocak 2014 Çarşamba

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Kış Okulu Programı

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı, bakanlık çalışmaları hakkında genel bilgiler vermek ve dış politikaya ilgi duyan gençlere diplomasi mesleğine ilişkin ön bilgiler kazandırmak amacıyla Ankara’da 27 - 31 Ocak 2014 tarihleri arasında bir kış okulu gerçekleştirecektir.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan bir hafta süreli kış okuluna, üniversitelerin Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl açılan meslek memurluğu sınavına katılabilecek bölümlerinde okuyan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilecektir.

Kış okulunda, uluslararası ilişkiler derslerinin yanı sıra protokol ve müzakere teknikleri gibi mesleğe ilişkin programlar uygulanacaktır.

Kış okuluna başvuruda bulunmak için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

· T.C. Vatandaşı olmak

· 27 yaşından gün almamış olmak

· Dört yıllık bir lisans programının 2. veya 3. sınıf öğrencisi olmak

· En az 2.75 not ortalamasına sahip olmak

Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, Türk Dış Politikası’na Genel Bir Bakış konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte, 13 - 19 Ocak 2014 tarihleri arasında online (http://sinav.mfa.gov.tr/) olarak yapmaları gerekmektedir.

Bakanlık gerekli görüldüğü takdirde mülakat yapabilecektir. Dışişleri Bakanlığı görevlilerinin birinci derece akrabaları bu programa başvuramazlar.

Kurs bitiminde genel bir değerlendirme yapılacak olup, başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir.

“2014 Kış Okulu” başvuruları internet üzerinden yapılacak olup, başvuru modülüne girebilmek için “e-devlet” şifresi temin edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sırasında, adayların makalenin yanı sıra nüfus cüzdanı fotokopisi, transkript ve fotoğraflarını sisteme eklemeleri gereklidir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

Instagram Twitter Facebook Youtube
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Uluslararası Ofis