Yayınlanma Tarihi: 17 Ocak 2014 Cuma

TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği Programı Açıldı

TÜBİTAK tarafından Türkiye’de gerçekleştirilecek ulusal, uluslararası katılımlı veya uluslararası kongre, sempozyum ve sunumlu konferanslara katılacak ve etkinlikte bildiri/poster sunumu yapacak olan genç araştırmacıların (35 yaş ve altı) yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için kısmi destek sağlanacaktır.

Çalıştay ve kolokyumlara katılım desteği verilmez.

Yol, konaklama ve katılım ücreti destek üst limiti 750 TL’dir.

Destek Kalemlerine göre üst limitler:

Konaklama ve katılım ücreti : Limiti aşmamak kaydıyla belgelenen tutar kadar

Yol gideri: İki il arası mesafe tek yön 100 km ve altında kalan iller için gidiş dönüş ücreti 24 TL

İki il arası mesafe tek yön 100 km üzeri olan iller için gidiş dönüş toplam km başına 0,12 TL*

* Yol gideri için, şehiriçi ulaşım da dahil olmak üzere başka bir ödeme yapılmaz.  Km Hesabı için Karayolları İller Arası Mesafe Cetveli esas alınır.

Etkinliğin yapıldığı ilçenin/merkez ilçenin belediye sınırları içerisinden etkinliğe katılanlara sadece katılım ücreti ödenir.

Başvuru Koşulları

• Yurtiçinde öğrenim gören veya çalışan katılımcıların bireysel olarak başvuru yapıyor olması,

• Başvuru yapacak kişilerin, başvuru tarihinde en az lisans 3. sınıf düzeyinde öğrenim gören, 35 yaşını aşmamış, yurtiçinde bir etkinliğe katılarak sözlü bildiri sunumu yapıyor olması (etkinliğin sadece poster sunumu ile yapıldığının belgelenmesi durumunda poster sunumu da desteklenebilir.)

• Etkinlikte bildiri/poster sunacak tek kişi olması (destek talep eden kişi ilk iki yazar içinde olmalı ve ilk yazar sunmuyorsa, sunacak olan yazar ilk yazardan imzalı yazı almalıdır),

• Bu programdan son başvuru tarihi itibari ile son 2 yıl içerisinde yararlanılmamış olması,

• Katılmak istenilen etkinliğin hakemli olması veya en az 2 kez düzenli olarak yapılmış olması (3.sünün düzenleniyor olması),

• Katılmak istenilen etkinliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı güncel bir web sitesinin olması,

• Katılmak istenilen etkinliğin, araştırmacının bilim alanı ile ilgili güncel, ileri bilgileri kapsayan ve bu alanda önemli kabul edilen kongre, sempozyum veya sunumlu konferans olması,

gerekmektedir.

Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği için başvuruların en geç etkinliğin düzenleneceği aydan önceki ayın son iş gününe kadar yapılması gerekmektedir.

Etkinlik başlama tarihi ilgili döneme ait son başvuru tarihinden sonra olmak zorundadır. İlgili döneme ait son başvuru tarihi ile etkinliğin başlama tarihleri arasında 30 günden daha az bir süre olması durumunda; başvuru sonuçları, değerlendirme sürecinden dolayı etkinlik tarihinden sonraki bir tarihte belli olmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

Instagram Twitter Facebook Youtube
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Uluslararası Ofis