Yayınlanma Tarihi: 27 Ocak 2014 Pazartesi

2013 - Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı: Adaylardan Yeniden Tercih Alınması ve Akademik Not Ortalamalarının Bildirilmesi

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları ile ilgili olarak, 16 Ocak 2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu ile 21 Ocak 2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda alınan kararlar sonrasında yeniden başlatılan  2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih işlemleri takvimine göre:

1. Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.trİnternetadresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

2.  Tercih işlemleri 27 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecektir. Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.

3. Adayların akademik not ortalamaları, mezun oldukları üniversiteler tarafından sisteme kaydedilecek, herhangi bir yanlışlık durumunda yine kendi üniversiteleri tarafından düzeltilecektir. Bilgilerinde düzeltme gerektiren adaylar not bilgisi düzeltme taleplerini doğrudan kendi üniversitelerine yapacaklardır. Üniversitelerin kendi öğrencilerinin notlarını ÖSYM’ye bildirmeleri ve yanlış bilgileri düzeltme işlemleri 29 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecektir. Bu tarihten sonra bildirilecek düzeltme talepleri ile adaylar tarafından doğrudan ÖSYM’ye bildirilecek düzeltme talepleri işleme alınmayacaktır.

Yerleştirme için tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Bu amaçla hazırlanan kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

YÖK Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu

YÖK Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar

Instagram Twitter Facebook Youtube
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Uluslararası Ofis