Yayınlanma Tarihi: 07 Ocak 2014 Salı

TÜBİTAK 2242- Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması


Bu programın amacı, lisans öğrencilerini ülkemizin sorunlarına yönelik olarak yenilikçi ve girişimci bir şekilde bilişim teknolojilerini kullanarak çözüm üretmeleri ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmeleri konusunda teşvik etmektir.

Yarışma ve Ödül Alanları

Bilimsel Çözümler (Paralel İşleme, Büyük Veri, Makine İşletimi, Yapay Zeka, Veri  Tabanı, Gömülü Sistemler vb. alanları kapsar.)

Akıllı ve Teknolojik Çözümler (Eğitim, Sağlık, E-Devlet, Güvenlik Uygulamaları ile Yaşam Kolaylaştırıcı Çözümler vb. alanları içerir.)

Sosyal Yaşam ve Eğlence Uygulamaları (Mobil Uygulamalar, Sosyal Ağlar, Oyun, İletişim vb. alanları içerir.)

Açık Kaynaklı Yazılım Uygulamaları Standish Group tarafından yayınlanan 2008 tarihli bir rapora göre açık kaynak yazılımlar tüketicilere yılda 60 milyar dolar büyüklüğünde tasarruf sağlamaktadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler açık kaynak yazılım kullanarak ciddi tasarruflar sağlayabilirler. Bu amaçla bu yılki temalardan birisi "açık kaynak yazılım uygulamaları" olarak seçilmiş ve bu konuda farkındalığın oluşması amaçlanmıştır.

Açık kaynak yazılım projeleri, kaynak kodları açık olan herhangi bir yazılım projesi olabilir. Ancak bu alanda proje başvuruları, geliştirilen yazılımın etkisi ve teknik derinliği göz önünde tutularak değerlendirilecektir. Yeni geliştirilecek açık kaynak yazılım projeleri ve örneğin Apache (bkz.www.apache.org) benzeri açık yazılım projelerine yapılan katkılar etkisi yüksek projeler olarak değerlendirilecektir.

Kimler Başvurabilir ?

  • Bu programa sadece Türkiye ve K.K.T.C.’de bulunan üniversitelerde lisans eğitimi görmekte olan öğrenciler başvuru yapabilir.
     
  • Başvurular bireysel veya grup olarak yapılabilir.
     
  • Yarışmaya her öğrenci bir proje ile katılabilir ve her proje en fazla 5 öğrenci tarafından hazırlanabilir. Grup olarak başvuru yapan öğrenciler ayrıca bireysel başvuru yapamazlar.
     
  • Projeler en fazla 2 akademik danışman rehberliğinde hazırlanmalıdır. Akademik danışmanlar birden fazla projede rehberlik yapabilir.
     
  • Yarışmaya başvuru yapılacak projeler, proje rehberinde belirtilen kriterlere uygun olarak hazırlanacaktır.
     
  • Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle herhangi bir yarışmaya bu yarışmanın son başvuru tarihinden önce katılmış veya başvurmuş olan gruplar, kişiler ve  projeler bu yarışmaya katılamaz. Aksi durumda, projeler hangi aşamada olursa olsun  yarışmadan elenecektir.

Değerlendirmeler sonucunda belirtilen 4 alanın her birinden ilk üç dereceyi paylaşan öğrenciler ve danışmanlarına aşağıda belirtilen miktarda para ödülü verilecektir.

                                                                            Ödül ve Destekler 

DERECE

ÖĞRENCİ ÖDÜLÜ

DANIŞMAN ÖDÜLÜ

BİRİNCİLİK

10.000 TL

5.000 TL

İKİNCİLİK

7.500 TL

3.750 TL

ÜÇÜNCÜLÜK

5.000 TL

2.500 TL

 

BAŞVURU VE YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuru ve Tasarım Raporu Yükleme

2 Ocak 2014 - 14 Mart 2014

Sonuç Raporu Yükleme

21 Nisan 2014 - 16 Mayıs 2014

Final Sergisi ve Ödül Töreni

23 - 25 Haziran 2014

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube