Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2014 Cuma

AB Ortak Araştırma Merkezi (JRC)-TÜBİTAK Ortak Çağrısı Açıldı

 

AB Ortak Araştırma Merkezi (JRC) Direktörlüğü, Avrupa Birliği’nin politikalarının oluşmasına, gelişmesine, uygulanmasına ve izlenmesine bilimsel  araştırmalar aracılığıyla destek sağlamak amacıyla AB’nin bilim ve teknoloji referans merkezi olarak çalışmaktadır. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen araştırmacıların çalıştığı İtalya, İspanya, Belçika, Almanya ve Hollanda’da bulunan ileri teknolojilerin kullanıldığı 7 araştırma enstitüsünden oluşur.

JRC’nin üye ve aday ülkelere sunduğu bu imkanların yanısıra JRC ve TÜBİTAK arasında  imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında Türk araştırmacılar beş ay süre ile JRC Enstitüleri’nde, TÜBİTAK  BİDEB doktora veya doktora sonrası burslarıyla araştırma yapabilmektedir. JRC-TÜBİTAK Özel Bursiyerlik Programı kapsamında TÜBİTAK, BİDEB bursları aracılığıyla araştırmacının yaşam giderlerini sağlamakta, JRC ise ev sahibi kuruluş olarak enstitülerinden yararlanma imkanı sağlamaktadır.

JRC Pozisyonları için detaylı bilgi ve başvuru sistemine buradan ulaşabilirsiniz. Söz konusu pozisyonlarda "For Turkish Citizens Only" ibaresi içeren profiller çağrı kapsamındadır.

BIDEB Bursları için detaylı bilgi ve başvuru sistemine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 Doktora seviyesi araştırma bursu için tıklayınız.

 Doktora sonrası seviyesi araştırma bursu için tıklayınız.

ÖNEMLİ DUYURU: TÜBİTAK ve JRC ortak çağrısında destek bursları BİDEB 2214/A ve BIDEB 2219 bursları ile sağlacağı için, araştırmacıların hem JRC sisteminden başvurularını yapmaları gerekmekte, HEM DE İLGİLİ BİDEB BURSUNA BAŞVURU YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

Başvuru süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

JRC SON BAŞVURU TARİHİ: 26 ŞUBAT 2014

BIDEB SON BAŞVURU TARİHİ: 28 ŞUBAT 2014

Bilgi için: TÜBİTAK JRC Ekibi

 Pınar ÇETİN, , E-mail: pinar.cetin@tubitak.gov.tr; Tel: 0312 468 5300-2252

 Mina YEŞİLYURT, E-mail: mina.yesilyurt@tubitak.gov.tr, Tel: 0312 468 5300- 4571

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube