Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2014 Çarşamba

Erasmus Değişim Programı Dil Yeterliliği Hakkında

2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları Nisan-Mayıs aylarında alınacak olup başvuru yapacak öğrencilerin programdan daha etkili bir şekilde faydalanabilmeleri için aşağıdaki hususları dikkate almaları önerilmektedir.

Öğrenci değişim programları, Hitit Üniversitesi'nin diğer ülkelerdeki üniversitelerle yaptığı resmi anlaşmalar aracılığıyla yürütülür.  Ancak, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi, seçilecek Erasmus öğrencileri için yıllık ulusal öncelikleri ve seçilebilmeleri için gerekli olan kriterleri belirler. Ayrıca anlaşmalı üniversitelerin kriterleri de öğrenci seçiminde etkili olabilmektedir.

Erasmus Programı 2014 yılı itibari ile Erasmus + adı altında yeni bir döneme girmiştir. Yeni dönemde öğrencilerin yabancı dil yeterlilik düzeyini belgelemeleri ve yabancı dil yeterliliklerini geliştirmeleri konusunda bir eğilim vardır. Bu nedenle, öğrencilerin, başvurdukları ülkeye bağlı olarak, uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınav sonuç belgesine (TOEFL, IELTS vs.) ya da dil yeterliliğini gösteren bir diploma veya sertifikaya sahip olmaları zorunlu olabilmektedir. Her bir anlaşmalı kurum için dil yeterliliği farklılık göstermekte olup bazı üniversiteler B1 seviyesinde dil yeterliliği belgesi istemektedir. Bu nedenle başvuru yapmadan önce öğrencilerin dil yeterliliklerini geliştirici ve belgeleyici çalışmalar yapmaları önerilmektedir. Bunun için öğrenciler ofisimizden bilgi ve destek alabilirler.

Anlaşmalı üniversiteler ve başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgiler www.erasmus.hitit.edu.tr adresinden de öğrenilebilir.
 

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube